Discover new exceptional pricing on Arizer

Peruvian torch (Echinopsis peruviana) seeds

346 Seeds of the Gods

This product is currently not available.
€5.00 *
Quantity Unit price
To 3 €5.00 *
From 3 €4.70 *
From 5 €4.40 *
From 10 €4.10 *

Out of stock

  • Free shipping at €50
  • Everything you need
  • Exceptional service
  • 346

The Peruvian torch or Echinopsis peruviana (syn. Trichocereus peruvianus) is closely related to the San Pedro. It resembles the San Pedro in form except for a lighter blue colour and longer thorns (7 - 10 cm / 3 - 4").

Usage - Peruvian torch seeds

The seeds are for germination and cultivation only.

View or download the cactus growing instructions in PDF format.

Fragen und Antworten more

Peruvian torch (Echinopsis peruviana) seeds Questions

Questions

The fields marked with a * are mandatory. The email address will not be published.

Ask a question
Customer evaluation for "Peruvian torch (Echinopsis peruviana) seeds"

Reviewer

2 graine de germer sur 20 pourtant j ai suivi toute les instructions a la lettre

Reviewer

Sehr schnelle Lieferung im Verhältnis zum liefernden Weg.
Allerdings ist kein Samen gekeimt, obwohl eine Growbox verwendet wurde. Aber auch die Natur hat eben manchmal so ihre Laune.

Reviewer

Sehr gute Lieferung.

Leider ist nur ein Samen gekeimt.

Reviewer

vraiment ecxellent jamais entendu parler de graine de cactus peut on les faire pousser sou serre et combien de temp sa prend si oui je suis cliente genial j ador

Reviewer

15 von 20 samen sind aufgegangen :)

Reviewer

20 zaden geplant begin augustus, en nu 14 mini cactusjes over ! :)

Ik heb de kweekinstructies van het pdf op de site grotendeels nageleefd. Heb echter paar dingen anders gedaan:
Gebruikte aarde bij ontkiemen: gezeefd 50% potgrond, 25% fijn grind, 25% tuinaarde. Gezaaid in rechthoekige bak, aarde goed nat gemaakt, toen afgeseald met keukenfolie. Iedere week met plantenspuit bij gesproeid en nieuwe keukenfolie. Onkruidvorming weggehaald (door tuinaarde). Laten ontkiemen in een tuinkas waar de kweekomstandigheden aan de instructies voldeden.

Na 2 maanden, begin oktober, waren er 15 cactusjes uitgekomen. Één cactus was echter pas de laatste week uitgekomen door een warme week. De kas kon ik niet langer gebruiken, omdat het daar snel koud zou gaan worden en de bak was te groot om binnen een goed plaatsje voor te vinden. Iedere mini-cactus heb ik dus overgeplant naar een klein potje. Deze kleine potjes heb ik in een plastic mini-kasje gezet op de vensterbank, behalve 3 door plaatsgebrek in normaal potje op de vensterbank. Hier zat ook de nieuwste cactus bij, die het na een week begaf. De rest van de cactusjes bewater ik nu nog elke 3-4 dagen. Komende tijd ga ik dit afbouwen.

Tip: Zaai ze vóór de zomer, want ze moeten 2-3 maanden aan bepaalde omstandigheden worden gesteld. Deze zijn moeilijk natuurlijk te handhaven als je op het einde van de zomer zit / begin herfst.

Een mooie prijs voor veel plezier ! :)

Reviewer

er zijn 18 van de 20 uit gekomen!!! het zijn hele goeie zaden. ik heb het zo gedaan. ik heb een diepe glazen kom gepakt die met 8 cm gesteriliseerde cactusaarde gevuld. ik heb het gesteriliseerd door het het in de magnetron gedaan op de laagste stand voor 15 minuten. ik heb de aarde vochtig genoeg gemaakt dat het vochtig is, maar als je het uitknijpt er geen water uitloopt. daar heb ik de zaden in gezaaid, ik heb over de kom keuken folie gespannen met een elastiekje, hier door kan je ze bijna niet laten uitdrogen, en is de luchtvochtigheid ook heel hoog. ik heb ze in me vensterbank gezet maar niet in de volle zon. toen ze ontkiemd waren heb ik het bakje met de folie er over in me kas gezet. waar ze 24 uur onder een lamp staan samen met mijn andere kruiden. ze zijn nu een halve cm groot en heel diep donkergroen en ze hebben al wat naalden. ik hoop dat ik over een jaartje me eerste cactus kan eten :D

Reviewer

graines parfaites germé en 3 jour, ce site c'est vraiment la classe !

Reviewer

Reçu en parfait état, avec 24 graines au lieu de 20, je vais pas me plaindre :). Reste plus qu'à faire pousser

Reviewer

Bei mir sind nach 4-5 tage 5 gekeimt!!!!

Reviewer

Alle heile angekomemn, dank plastik-röhrchen als verpackung.

Reviewer

trés bon produit taux de mescaline élevé et bon trip garanti

Reviewer

Tja ich habe gestern abend angefangen die Samen einzusetzen, die Anleitung auf englisch war einigermassen gut zu übersetzen und es hat echt fun gebracht. Einziges Manko: 6 Samen waren zermürbt. Ansonsten werde ich in den nächsten Tagen gern weitere Experimente starten.

Reviewer

Dank voor de snelle levering & goede verpakking + instructies

De instructies vind ik echt wel duidelijk hoor, je hebt alleen een beetje (licht)groene vingers ervoor nodig. Iemand die ooit al bezig geweest is met plantjes begrijpt ze heel goed! Simpel en efficiente uitleg... De vervaldatum is wel kort vind ik (12/2006) maar wss als je ze in de diepvries of frigo bewaart wordt dit verlengd dus valt nog mee.
Heb nog geen zaadjes ontkiemt dus kan eigenlijk nog niet echt reviewen maar ben tot nu toe heel tevreden & dit product krijgt 5 sterren van mij ook vanwege de goede prijs

Reviewer

Not used the seeds yet, but the package is simple & effective, and the instructions are concise and easy to follow. The only bad thing about the seeds is that 2 or 3 got smashed while travelling.

Write an evaluation
Evaluations will be activated after verification.

The fields marked with * are required.

Specifications